Make your own free website on Tripod.com
De Trouwdagplanner
De Trouwdagplanner | Even voorstellen. | Voorbereidingen 1 jaar of eerder | 6 - 12 maanden | 1 - 6 maanden | Originele trouwlokaties | Bijzonder trouwvervoer | Zakenpartners en trouwsites

HOMEPAGE

1 - 6 maanden

De belangrijkste dingen die je ongeveer 1 - 6 maanden van te voren moet regelen zijn (in volgorde):

De kerkdienst,  ga een kijkje nemen in de kerk ( tijdens een dienst) en maak een afspraak met de pastoor. Vaak wil een pastoor jullie enkele malen spreken voor het huwelijk dus een 6 maanden van te voren is goed op tijd. Ook moet je in de meeste gevallen zelf de kerkdienst samenstellen en maken en de liedjes voor het koor uitzoeken, begin dus ruim op tijd. Meestal kost de kerkdienst tussen de 100 en 200 euro en vrijwillige bijdrage als je lid bent van de kerkgemeenschap.

Kleding bruidegom, Als je geen confectiemaat  (standaard-maat) hebt zorg dat je dan minimaal 3 maanden van te voren gaat kijken/kopen zodat de kleermaker je pak nog ruim op tijd en op maat af heeft. Denk net als bij de bruid aan de schoenen ( ook ruim van te voren inlopen)

Trouwringen, maar bijvoorbeeld horloges kan ook. Je moet je er wel prettig in voelen en denk aan uitsteeksels die funest voor je mooie diamant kunnen zijn!!

De huwelijksnacht, Soms is er een suite bij de feestlokatie speciaal voor het bruidspaar maar je kan natuurlijk ook elders slapen. Er zijn bij de meeste hotels wel een bruidssuite met bubbelbad en andere luxe. De prijzen zijn hoog vooral als je echt iets speciaals wilt. Bekijk een aantal suites en beslis dan of je het de moeite waard vindt ( prijzen tussen 250 en 1000 euro).

De huwelijksreis, Tuurlijk kan je deze ook wel een maand van te voren boeken of zelfs een last-minute nemen maar de voorpret van deze speciale reis is toch ook leuk. Vergeet bij het reisbureau niet te vermelden dat het om een huwelijksreis gaat ( meestal krijg je dan bij het hotel iets extra´s) Ook in het vliegtuig moet je het zeggen ( je krijgt dan waarschijnlijk een betere plaats en een cadeautje) Denk aan de geldigheid van je paspoort en aan eventule benodigde inentingen.

Uitnodingen en bedankjes,  deze kan je natuurlijk zelf maken ( heel origineel) of aan een drukkerij uitbesteden. Doe dit 3 maanden van te voren en verzend de uitnodigingen voor de vaste (hele dag) gasten 8 weken van te voren en voor de overigen 6 weken van te voren. Als bedankje kan je bijvoorbeeld dolfijnzeepjes ( dol-fijn dat u er was), hartenzeepjes ( hart-elijk dank dat u er was) of berezeepjes ( bere-gezellig dat u er was) kopen  bij bijvoorbeeld bodyshop of de tuin van... en hier omheen tule maken met een strikje en een kaartje. Bruidsuiker of pepermuntje kan je zelf in een zakje doen maar ook een blikje bier/baccardifles met kaartje wordt gewaardeerd. Tenslotte kan je natuurlijk ook ´s middags foto´s laten maken ( rolletje van 12) en deze met de 1-uur service 100 keer laten afdrukken.

Bruidskapsel, Voordat je kapsel definitief op de dag zelf wordt gemaakt is het verstandig 1 of 2 maal een proefkapsel te laten maken. Bekijk trouwboeken en/of tijdschriften en ga met dit voorbeeld naar de kapper.

Schoonheid,  Ga 3 maanden van te voren enkele malen onder de zonnebank en neem een reinigingsbehandeling, pedicure en manicure. Ook kan je gelnagels laten aanbrengen, maar misschien is het beter deze 1 maand van te voren te laten aanbrengen.

Bruidstaart,  Vaak heeft het partycentrum een bruidstaart maar vraag er voor de zekerheid maar na. Een bruids ijstaart is eens wat anders ( na het diner).

Dansles, Bij de dansschool in de buurt kan je waarschijnlijk wel een stoom-cursus krijgen om zo de openingsdans zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.

Bloemen en versieringen, bekijk bij de bloemist de boeken met voorbeelden en overleg wat het beste bij je kleding e.d. past. Denk ook aan bijvoorbeeld versiering in de kerk, bij jullie woning, feestlokatie op de tafels e.d. (behalve als dit al door anderen wordt geregeld). Bij kwekerijen kan je vaak heel voordelig een bruidsboeket laten maken van verse bloemen die aldaar gekweekt zijn. Bruidsboeketen inclusief corsages kosten tussen de 100 en 300 euro.

Gastenboek, je kan natuurlijk een standaard boek met lege vakjes voor handtekeningen als gastenboek gebruiken, maar kijk je daar nog wel eens in?? Leuker is om bijvoorbeeld kaartjes te maken (te laten drukken) met hierop een zin die elke gast moet afmaken zoals: Mijn tip voor een goed huwelijk is.... of de bruidegom is.... Deze kaartjes plak je later tussen je trouwfoto´s. Je kan ook bij binnenkomst elke gast laten fotograferen en een gelukwens in een boek laten schrijven ( later plak je die foto naast de gelukwens). Als je later een site gaat maken voor je trouwfoto´s, vergeet dan niet het  e-mail adres van de gasten te vragen.

Extra´s, organiseren is altijd leuk en uniek. Voorbeelden zijn duiven loslaten, een draaiorgel, een clown of een tekenaar laten komen op je trouwdag of voor alle gasten een bus regelen. Als je kinderen op je trouwdag hebt denk dan aan cadeautjes zodat ze zich niet vervelen.

Trouwfoto´s, laten zien kan je natuurlijk op de moderne en makkelijke manier doen via het internet. Maak een site alwaar je de mooiste foto´s op publiceert en stuur een e-mail om de gasten op de hoogte te stellen van deze site.

 

Online bedankjes bestellen

Bestellen van bruidsduiven

Enter supporting content here