Make your own free website on Tripod.com
De Trouwdagplanner
De Trouwdagplanner | Even voorstellen. | Voorbereidingen 1 jaar of eerder | 6 - 12 maanden | 1 - 6 maanden | Originele trouwlokaties | Bijzonder trouwvervoer | Zakenpartners en trouwsites

HOMEPAGE

6 - 12 maanden

Belangrijkste dingen die je van 6 tot 12 maanden van te voren moet regelen zijn ( in volgorde):

De trouwjurk, ze zijn er echt in alle prijzen. Natuurlijk kan je ook een 2de hands jurk kopen. Je moet ongeveer nog 2 maal terug komen nadat je een nieuwe jurk hebt gekocht. Wissel je vaak van gewicht ga dan zeker op zīn laatst 3 weken van te voren, zodat ze je jurk nog kunnen aanpassen. Koop hem nooit te strak omdat je denkt dat je toch nog afvalt ( dit is de meest gemaakte fout) Als je met meerdere mensen gaat kopen (familie en schoonfamilie) ga dan naar 1 grote zaak in plaats van meerdere kleine zaken, ze kunnen daar beter zitten (meer ruimte) en ze hoeven maar naar een zaak te komen. Bovendien hebben ze in grotere zaken ook feestkleding voor de andere gasten van je trouwdag. Denk ook aan je lingerie en schoenen ( ruim van te voren inlopen) Schoenen hoef je niet altijd in dure winkels te kopen. Schoenenreus, Bata en Dolcis hebben in de zomermaanden ook witte schoenen te koop!

De fotograaf, de prijzen verschillen enorm!! Tussen de 500 en 2000 euro. Kijk eens naar reportages van familieleden en vrienden en bezoek een aantal fotografen bij jou in de buurt. Denk erom dat het echt moet klikken tussen jou en de fotograaf ( hij/zij is tenslotte de hele dag bij je) en als je je al ergert aan zijn/haar uiterlijk, begin er dan niet aan! Kijk goed wat de verschillen zijn zoals aantal uren, reiskosten, contactsheets en nabestellingen (niet alleen de prijs) want uiteindelijk kan je net zo duur uit zijn!

De muziek, waar houden jullie van, wat voor een gasten hebben we en welk budget trekken we ervoor uit? Een Deejay of  een duo heb je voor rond de 500 euro. Een 5-persoons band voor rond 1100 euro. Reserveeer niet op basis van een  cd of casette, maar bekijk ze live.

Het trouwvervoer, een koets? hou er dan rekening mee dat deze ongeveer 5 km per uur gaat! een auto kost tussen de 250 en 800 euro per dag.  Sommigen rekenen per uur en/of per kilometer, anderen per dag. Bereken de tijd (zeer) ruim anders kom je voor een (prijs)verrassing te staan.  Geef het verhuurbedrijf een routebeschrijving en een globaal draaiboek enkele weken van te voren ( kijk ook of er eventueel wegwerkzaamheden/omleidingen zijn).

Voorbeelden van trouwjurken