Make your own free website on Tripod.com
De Trouwdagplanner
De Trouwdagplanner | Even voorstellen. | Voorbereidingen 1 jaar of eerder | 6 - 12 maanden | 1 - 6 maanden | Originele trouwlokaties | Bijzonder trouwvervoer | Zakenpartners en trouwsites

HOMEPAGE

Voorbereidingen 1 jaar of eerder

kussend-stelletje.gif

 

Belangrijkste dingen die je meestal een jaar of langer van te voren moet regelen zijn:

De datum, wanneer gaan jullie trouwen? De ontmoetingsdag of een dag in een zonnige maand? Bedenk bij het plannen in de zomermaanden dat er een hoop mensen op vakantie zullen zijn/gaan. Er zijn misschien ook een hoop bruiloftsgasten die op zaterdag moeten werken, dus een trouwdag op zaterdag plannen zodat iedereen de volgende dag vrij heeft is misschien een idee.

De trouwlokatie, trouw je in een stadhuis, in de dierentuin of in een echt kasteel. Je kan tegenwoordig overal trouwen. Vooral de maanden mei,  juni en september zijn populair. Ook mooie getallen-data zoals 02-02-2002,  04-04-2004, en 19-09-2000 zijn gewilt. Als je van ma t/m donderdag trouwt dan heb je meestal geen probleem bij reserveren. Bij de meeste gemeenten kan je pas precies een jaar van te voren reserveren, maar ben je later dan heb je kans dat je niet meer op "jullie" dag kunt trouwen. Sommigen gaan ook precies een jaar van te voren in ondertrouw, dit mag maar je kan ook wachten tot maximaal 4 weken voor de trouwdagdatum. Elke gemeente heeft één dag (aantal uren) waarop je gratis mag trouwen (dit is vaak wel door de weeks, bv. maandagochtend) maar anders ben je toch gauw 400 euro kwijt! Kijk op de bijzondere trouwlokaties pagina!!!

Oriëntatie,  Overleg met elkaar wat voor een soort trouwdag jullie willen. Een uitgebreide of een simpele sobere dag. Ga bijvoorbeeld naar de trouwbeurs (januari in Rai) en vergelijk de trouwdagen van familie en vrienden om er achter te komen wat jullie in iedergeval niet willen.

De feestlokatie, vooral in de populaire maanden zoals hierboven kan het wel eens zijn dat jullie datum al vergeven is.  Met name in de randstad zijn de lokaties snel vergeven...

Voor de overige maanden van het jaar geldt 6 - 9 maanden van te voren boeken (of je hebt erg mazzel)

Trouwen.startkabel.nl